Referenties

Peer
Turo Dekstra

Het terrein situeert zich in hartje Peer, in de onmiddellijke nabijheid van de vele economische, culturele en sociale trekpleisters die de stad rijk is. Het gebouw grenst gedeeltelijk aan de vesten en gedeeltelijk aan de Nieuwstraat. Door een gevarieerde beplanting en aanleg ontstaat er een gedeeltelijke privézone, waar sociale controle mogelijk is en de privacy van de bewoners toch optimaal behouden blijft.

Het gebouw telt in totaal zeven wooneenheden met allemaal één of twee slaapkamers. De appartementen op het gelijkvloers hebben elk afzonderlijk een tuintje, de overige appartementen hebben een ruim terras op de eerste of tweede verdieping.

Het project werd getekend door het architectenbureau Atrium uit Peer. Zij hebben eerder al bewezen dat ze een hedendaagse architectuur probleemloos kunnen koppelen aan het technische aspect van een project.